Fira påsk, på svenskt vis

29 March, 2024 by Sachin Kumar
Celebrating Easter Fun, the Swedish Way
Celebrating Easter Fun, the Swedish Way

Våren har börjat och det ligger en viss förväntan i luften. Påsken är runt hörnet! Den uppskattade svenska traditionen sträcker sig längre tillbaka än bara färgglada ägg och chokladkaniner (även om de också är fantastiska). Det är en tid för familjesammankomster, utsökt mat och att skapa bestående minnen med nära och kära. 

 • I Sverige handlar påsken om god mat, familjesammankomster och att skapa minnen. 
 • Upplev unika traditioner såsom påskbuffé, påskäggjakt och påskbrasor. 
 • Planera en påskutflykt utöver firandet: paddla kajak i skärgården eller besök historiska slott. 
 • Håll kontakten med nära och kära under påsklovet med Lyca Mobiles Fast Pris-planer. 
 • Klicka för att se hur du kan hålla dig uppkopplad och dela dina påskminnen via Lyca Mobile. 

Påskkul med en svensk twist:

Även om svenska påsktraditioner kan ha vissa likheter med de i andra delar av Europa har Sverige sitt eget unika sätt att fira. Här kommer ett smakprov på hur svenskar firar påsken:  

 • Påskbuffé: En fest för dina sinnen: Svenskar älskar en god buffé och påsken är inget undantag. Påskbuffén är en härlig blandning av traditionella rätter, bland annat Janssons frestelse, gravad lax och naturligtvis ägg i alla former. Inget påskbord är komplett utan inlagd sill, konserverad i en lag av salt, ättika och kryddor.
 • Spänningen i jakten: Äggjakter är en populär påskaktivitet för familjer med små barn. Oavsett om det är i trädgården eller i en närliggande park är det garanterat en källa till skratt och spänning att titta på de små som letar efter färgglada ägg fyllda med godsaker. 
 • Värmer upp natthimlen: På påskafton samlas många svenskar runt brasor för att välkomna våren och jaga bort vinterkylan. Det är en vacker och stämningsfull tradition som för människor samman. 
 • Kul med familjen: Påskdagen handlar om att tillbringa kvalitetstid med nära och kära. Svenskar njuter av lugna bruncher, spelar traditionella spel som kubb, eller så kopplar man bara av och njuter av varandras sällskap. 

Saker att göra under påsklovet i Sverige:

Påsklovet öppnar dörrarna till en mängd olika upplevelser utöver det traditionella firandet. För en riktigt oförglömlig påsk, överväg dessa unika alternativ:

 • Släpp loss din inre upptäcktsresande: Sveriges fantastiska skärgårdarväntar! Hyr en kajak eller följ med på en guidad tur för att slingra dig genom labyrinten av fantastiska öar i de svenska skärgårdarna. Andas in den friska havsluften, njut av landskapets skönhet och återknyt kontakten med naturen.
 • Omfamna historien: Sverige är en skattkammare av historiska slott och fästningar. Ta en dagsutflykt för att utforska dessa magnifika byggnader, på många finns speciella evenemang eller guidade turer med påsktema. Föreställ dig svunna tider när du vandrar genom stora salar och utforskar dolda kammare.
   
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lycamobile Sweden (@lycamobilese)

Dela med dig av dina ögonblick:

Oavsett hur du väljer att fira påsk i Sverige är det viktigt att hålla kontakten med nära och kära.  Lyca Mobile har flera fantastiska påskerbjudanden: 

 • Lyca Mobile Fast Pris 40 GB: Denna plan är perfekt för att dela foton och videor av dina påskfester med vänner och familj utomlands. Med hela 40 GB data kan du hålla kontakten och dela påskglädjen oavsett avstånd.
 • Lyca Mobile Fast Pris 10 GB: Detta abonnemang erbjuder 10 GB data till ett bra pris om bara 74,50 kr, vilket gör att du kan skicka påskälsningar och hålla kontakten med nära och kära i Sverige. 

Skapa minnen och sprid glädjen vidare:

Oavsett om du planerar en traditionell påskmiddag med familjen eller en mysig kväll framför brasan handlar påsken om att skapa bestående minnen. Med Lyca Mobile vid din sida kan du dela påskminnen och fina stunder med nära och kära.  Från oss alla på Lyca Mobile önskar vi dig en glad påsk fylld med god mat, mysiga stunder och massor av glada minnen! Glad påsk! 

Vanliga frågor:

Fråga. När är påsken 2024 i Sverige?

Svar. Påskdagen infaller den 31 mars i år och innebär som vanligt en långhelg för de allra flesta. Tänk på tidsskillnaden för de som ansluter från andra delar av världen. Du kan använda onlineverktyg för att konvertera tiden i andra delar av världen till svensk tid och planera ditt påskfirande därefter.

Fråga. Varför firar man påsk?

Svar. Även om påsken är en tid för skoj och familjesammankomster har den också en djupare mening för många. Det är ett firande av Jesus uppståndelse, en symbol för nystart och hopp.